BURSA / OSMANGAZİ - Dr.Ayten Bozkaya İlkokulu

Ock

2023-2024 Eğitim -Öğretim yılı 1. dönemin sona ermesiyle birlikte öğrencilerimiz 19 Ocak 2024 Cuma günü karnelerini aldılar. Sınıf öğretmenlerinin elinden büyük bir heyecan ve sevinçle  karnelerini alan öğrencilerimiz, ailelerinin de katılımıyla çok mutlu oldular.

Dr.Ayten Bozkaya İlkokulu olarak, öğrencilerimizi başarılı bir dönem geçirdikleri için tebrik ediyor, güzel bir yarı yıl tatili geçirmelerini diliyoruz.

Ock

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile bu yıl ikincisini düzenlendiği, yaklaşık 4 ay süren Zeka Oyunları Süper Ligi final karşılaşmalarının yapılmasıyla birlikte tamamlandı. Osmangazi İlçesinde birinci olan okulumuz öğrencileri turnuvayı dördüncülükle tamamladı. Öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi ve velilerimizi tebrik ediyoruz.

Ara

Proje kapsamında sınıflarımız anahtar kelimelerle afiş çalışmaları yapmıştır.

Sınıflarımızda anahtar kelimeleri kullanarak hikaye anlatma yarışması düzenlemiştir. 1. olan öğrencilerimizin hediyelerini okul müdürümüz öğrencilerimize takdim etmiştir.

Dilimizin Zenginlikleri adlı okul gazetesi hazırlanmıştır.

Öğrencilerimiz çalışmalara büyük bir ilgiyle katılmaktadır.

Ara

Tübitak Bilim Söyleşileri kapsamında okulumuz öğretmen ve öğrencileri ,Sayın Doç.DR. Hülya KARTAL ile buluştu. Bu güzel söyleşi için kendisine teşekkür ediyoruz.

Kas

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin tarafından başlatılan; Dilimizin Zenginlikleri Projesi; okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

Bu sayede öğrencilerimiz dilimizin seçkin ve özgün eserlerini tanıyacak, eserlerimizde geçen sözcüklerin derinliklerini (çeşitli anlamlarını) öğrenecek; milletimizin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını söz varlığımızın içinde yeniden keşfedecektir.

Kas

Okulumuzda 2.sınıf öğrencilerinin hazırlamış olduğu 24 Kasım Öğretmenler Günü programı veliler ve öğrenciler tarafından beğeniyle izlendi.Emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz. Tüm öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutlu olsun .

Kas

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 85. yıl dönümü münasebeti ile düzenlenen Atatürk'ü Anma Töreni, okul yönetimimiz, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizin katılımıyla Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi değerine yakışır bir şekilde gerçekleştirildi.

Kas

Kızılay Haftası etkinlkleri kapsamında,okulumuz bahçesinde hazırlanan törende emeği geçen 1/A sınıfı öğrencilerine ve öğretmenleri Filiz Trabzonlu ya teşekkür ederiz. Kan bağışı ,can bağışı demektir!

Ekm

CUMHURİYETİMİZİN 100. YILI ŞEREFİNE OKULUMUZDA DÜZENLENEN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI ETKİNLİKLERİNDE, EMEĞİ GEÇEN TÜM ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUZ. YAŞASIN CUMHURİYET...

Ekm

Okulumuz öğrencilerinin hazırlamış olduğu 'Cumhuriyetimizin 100. Yılı ' konulu resim sergisi İlçe Milli Eğitim Müdürümüz,Şube Müdürlerimiz ,Okul müdürlerimiz , öğretmenlerimiz ve velilerimizin katılımıyla Carrefour AVM / Nilüfer de açılmıştır.

Ekm

Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. Yılında okulumuz öğretmenleri ve öğrencileri ile Codeweek etkinlik haftası düzenledik.

Ekm

4 Ekim Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla,minik dostlarımızın bu özel günü okulumuzda çeşitli etkinliklerle kutlandı. Emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

May

Okulumuz 2023-2024 eTwinning Okul Etiketiyle ödüllendirilerek eTwinning Okulu olmaya hak kazanmıştır.